Reinigen van veerkrachtige vloeren

Veerkrachtige vloeren kunnen heel goed gereinigd en/of hersteld worden. Dit soort vloeren worden ook wel elastische vloeren genoemd. Afhankelijk van de conditie van de vloer, wordt er een methode toegepast die er voor zorgt dat de vloer er uiteindelijk weer als nieuw uit gaat zien. Looppaden, kale plekken, verkleuringen, scheurtjes of zelfs gaten zijn geen probleem voor ons om uw vloer weer in perfecte staat af te leveren. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u uw vloer met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Wij gaan er dan voor zorgen dat u een tevreden klant wordt en blijft.

Verschillende soorten elastische vloeren met hun behandeling

Er zijn verschillende soorten elastische vloeren. Onder andere linoleumvloeren, rubbervloeren en vinylvloeren. Elk van deze vloeren is gemaakt van andere materialen, die vervolgens ook weer op een andere manier moeten worden gereinigd of hersteld. Naar gelang de conditie van de vloer zijn er verschillende behandelmethodes.

  • Bij normaal gebruik van de vloer, wordt de vloer tijdens de behandeling eerst schoongemaakt met een mopsysteem. Vervolgens wordt er een spray opgespoten die eventuele krassen en andere beschadigingen opvult, daarna zal de vloer worden opgeblokt (sprayen).
  • Is de vloer intensiever gebruikt en vertoont deze meer zichtbare en grotere beschadigingen of vlekken, dan wordt de bovenste polymeerlaag gestript, het zogenaamde topstrippen. Dit gebeurt ook weer met de éénschijfmachine met een bijpassende schrobpad. Hierna wordt de vloer weer voorzien van twee nieuwe polymeerlagen (topcoaten).
  • Is de vloer aanzienlijk beschadigd of verkleurd dan moet de vloer diep gestript worden. Dit noemen we dieptestrippen. Er wordt gestript tot in de poriën. De hele vloer wordt ontdaan van oude polymeerlagen. Met een sealer worden de poriën gedicht en er wordt een nieuwe hechtlaag gevormd. Hierover komen drie nieuwe polymeerlagen (recoaten).

Vloerbehandeling en het milieu

Wij van Schoonmaakland willen ook graag ons steentje bijdragen wat betreft het milieu. Wij werken met A-merk producten nl. Diversey Solutions. Deze producten zijn 100% ecologisch verantwoord en bevatten geen chemicaliën.

Totaal Vloer Management

Graag brengen wij ‘Totaal Vloer Management’ onder uw aandacht. Dit is een compleet ‘ontzorg’ plan, wat wij graag op ons nemen. Van A tot Z nemen wij de taak op ons, van al uw vloeren die u graag gereinigd wilt hebben, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Zo kunt u weer meer tijd vrijmaken voor andere belangrijke zaken binnen uw bedrijf. Wilt u meer hierover weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kwaliteit is ons visitekaartje

Iedereen voelt zich prettig in een goed verzorgde omgeving en wij kunnen daaraan meewerken. Schoonmaakland staat voor kwaliteit, en die kwaliteit gaat u terug zien in uw interieur wanneer u kiest voor Schoonmaakland. Laat ons daarom uw partner in schoonmaakzaken mogen zijn. Een betrouwbaar en deskundig team staat voor u klaar om uw wens te verwezenlijken.