Het reinigen van uw tapijt

Het reinigen van een tapijt behoort niet tot de alledaagse klussen. Het is ook niet iets wat je snel even doet. Het tapijt wordt regelmatig gezogen, eventuele vlekken worden ogenschijnlijk verwijderd en dat is het dan wel. Doordat een tapijt toch intensief gebruikt wordt, sluipt er ongemerkt meer vuil in dan je denkt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ruimte waarin een tapijt zich bevindt. Vooral in bedrijven of hotels wil je je klanten graag een schone en frisse omgeving aanbieden. Maar ook voor de particulier is dit net zo belangrijk. Dit is het visitekaartje dat je afgeeft, een goed verzorgd interieur dat iets zegt over het bedrijf. Als je dat interieur mooi wilt houden, dan is goed onderhoud van fundamenteel belang. Om lang van je tapijt te kunnen blijven genieten, is het aan te bevelen deze van tijd tot tijd grondig te laten reinigen door een expert. Schoonmaakland is zo’n expert, met ruim 25 jaar ervaring in de schoonmaakbranche. Hiermee kies je voor een betrouwbare en gedegen partner, die beschikt over de juiste expertise.

Gebruik van standaard reinigingsmiddelen

Er zijn massa’s tapijtreinigingsmiddelen op de markt, die pretenderen uw tapijt weer in ‘perfecte’ conditie te brengen. En sommige hiervan halen de vlekken er ‘uit’.  Maar dit ‘uit’ wil zeggen: slechts de oppervlakte van de vlek. Na verloop van tijd komt het onderliggende vuil weer naar boven en ontstaat er op de dezelfde plaats weer een vlek. Erg jammer van al het werk en het geld besteed aan -soms dure- tapijtreinigingsmiddelen.

Dé effectieve methode

Het is daarom verstandig om dit door een expert van Schoonmaakland te laten doen. Schoonmaakland maakt gebruik van drie reinigingsmethodes.

  • De eerste methode is de droge methode. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een poeder dat over het tapijt gestrooid wordt. Vervolgens wordt dit in het tapijt gewalst en daarna gezogen met een borstelstofzuiger. Deze methode is eenvoudig in gebruik en het resultaat is dat alleen de oppervlakte behandeld wordt. Vlekken worden niet of nauwelijks verwijderd.
  • De tweede methode is de pad methode. Voorafgaand aan de behandeling vindt het innevelen van het tapijt plaats. Dit gebeurt met een professioneel reinigingsmiddel. Daarna wordt een katoenen pad bevestigd aan een éénschijfmachine. De tapijtpolen worden door middel van ronddraaiende bewegingen van de pad gereinigd. Het resultaat is een minimale dieptereiniging en een iets beter resultaat wat betreft vlekverwijdering.
  • De derde methode is de zogenaamde ‘steam-extraction’ methode. Ook bij deze methode vindt voorafgaand aan de behandeling het innevelen van het tapijt plaats. Eveneens met een professioneel reinigingsmiddel. Dit reinigingsmiddel is van de hoogwaardige productlijn RZ. Vervolgens wordt onder warme temperatuur water in het tapijt geïnjecteerd. Door het tapijt eerst in te nevelen en daarna het water te injecteren wordt het tapijt grondig gespoeld en lossen al het vuil en de hardnekkige vlekken op als sneeuw voor de zon. Vervolgens wordt nagenoeg al het vuil en vocht weer uit het tapijt gezogen. Na deze behandeling is uw tapijt weer zo goed als nieuw.

Wij bevelen de laatste reinigingsmethode bij u aan, omdat deze methode uw tapijt nagenoeg schoon en vlekvrij oplevert. Graag kijken wij er samen met u naar wat het meest passend is bij uw wensen.

Vlekkenservice

Tapijt is kwetsbaar en voortdurend onderhevig aan vuil. Ook gebeurt het nogal eens dat er iets op gemorst wordt, bijvoorbeeld wijn, olie of andere etenswaren, die hardnekkige vlekken opleveren. Dan zit er in dat mooie tapijt een ontsierende storende vlek. En die vlekken wil je zo snel mogelijk verwijderen. Dan kunt u gebruik maken van een aangename aanvulling op de reiniging van uw tapijt: de zogenoemde vlekkenservice. Deze service bieden wij u aan in combinatie met een vooraf samengesteld plan, op abonnementsbasis. Wij behandelen vlekken op een professionele wijze. Bij deze service worden de hoogwaardige producten gebruikt van RZ vlekverwijderaars. Het resultaat is een prachtig schoon en fris tapijt het hele jaar door, zonder storende ontsierende vlekken. Deze vorm van vlekverwijdering is een exclusieve service die wij onze klanten aanbieden.

Geurbehandeling

Het is erg vervelend als een tapijt een penetrante geur afgeeft. Dat je continue de indruk krijgt dat er ergens iets in de ruimte staat wat er niet hoort. Ook daarvoor kunt u gebruik maken van onze exclusieve geurbehandelingsservice. Wij maken met onze Fresh-o-lair machine uw gehele tapijt weer heerlijk fris en ontdaan van de nare geur die er in zat.

Calamiteitenservice

Bij een calamiteit of overstroming is het voor de kwaliteit van het tapijt erg belangrijk dat er zo spoedig mogelijk gehandeld wordt. U kunt ons daarom 24/7 bereiken op 085 2737459. Wij zijn dan binnen twee uur bij u om zo snel mogelijk aan de slag te gaan en de schade zodoende tot een minimum te beperken.

Totaal Vloer Management

Zoals u ziet hebben wij vele diensten die wij aanbieden. Al deze services en reinigingsmethodes bij elkaar leveren een totaalplaatje op, het ‘Totaal Vloer Management’. Door óns uw totale interieur te laten verzorgen, wordt u totaal ontzorgd en maakt u gebruik van alle voordelen die wij bieden. Wilt u hier meer over lezen, klik dan hier .

Wij willen u graag van dienst zijn

Wij willen graag uw schoonmaak- en reinigingswerk tot in de puntjes regelen. We handelen iedere klus professioneel af, zodat u helemaal tevreden bent. Heeft u misschien nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande, neem dan gerust contact met ons op.